Demirbaş: Balıkesir'de Vasıflı Usta Sıkıntısı Yok

Balıkesir İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Hayrettin Demirbaş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın hazırladığı kanun tasarısı kapsamında ustalık ve kalfalık belgesi olmayan kişilerin inşaat sektöründe çalışamayacağını söyledi. Balıkesir'de vasıflı usta sıkıntısı bulunmadığını belirten Demirbaş, kalfalık ve ustalık belgesi olmayan üyelerin kendilerine müracaat etemesini istedi.

Oda Başkanı Demirbaş, 26 Ocak 1995 Tarih ve 3308 Sayılı Çıraklık Eğitim Kalfalık-Ustalık Kanunu kapsamına alınan inşaat ustalarına, bugüne kadar yılda üç defa kalfalık-ustalık sınavları yapıldığını ifade etti. Çıraklık eğitiminin, yeni adıyla Balıkesir İbrahim Bodur Mesleki Eğitim Merkezi'nde verileceğini belirterek, "Merkeze 15 Ocak 2012 tarihine kadar müracaat edenler şubat, 15 Mayıs'a kadar müracaat edenler haziran, 15 Ağustos'a kadar müracaat edenlerse eylülde sınava girecek. İlkokul mezunları 14, lise mezunları dört meslek dersinden başarılı olursa önce kalfalık, sonra da ustalık belgesi alacak." dedi.

Haber Tarihi: 12.07.2013
Haberi Ekleyen: mustafa